Brug dine penge fornuftigt – invester dine penge

investering

Da renten i bankerne for tiden er så lav, som den er, så kan det faktisk slet ikke betale sig at have sine penge stående der. Over år vil de miste værdi, og det er vel næppe derfor, vi vælger at have dem stående i en bank, og slet ikke hvis vi antageligt har arbejdet os til at tjene dem i første omgang. Men hvad bør du så i stedet gøre med din opsparing, for at undgå at den mister værdi? Det kan du for eksempel gøre ved at investere dine penge i stedet for at have dem stående i din bank.

Det mest fornuftige er at lave en investering

Hvis du ønsker at din opsparing, skal øge sin værdi, så vil det være mest fornuftigt at investere dem. Der findes rigtig mange måder at investere på, og det afhænger blandt andet i, hvor stor en opsparing du har at investere for. Du kan for eksempel investere i ejendomme, i projekter, i aktier og andre værdipapirer og andre ting, hvor der er en gevinst forude.

Start med dit fokus

Når du starter på at investere, så skal du rette og indstille dit fokus. Det gør dig bedre forberedt fremadrettet. Det kan du blandt andet gøre ved at ændre din tankegang for det meste du køber til dig selv. Ved at handle ud fra: ”Kan jeg sælge dette igen senere til en dyrere pris, end jeg selv har givet?” Så er du godt på vej.

Invester i en bolig

Vælger du at investere i en bolig, så skal du selvfølgelig ikke vælge en nyistandsat og meget dyr bolig, for så er der ikke nogen fortjeneste forude, når du igen skal sælge, skal finde friværdi, omlægge realkredit lån eller andet. Vælg i stedet et godt håndværkertilbud med god beliggenhed, og sæt den i stand. Istandsæt så meget som muligt selv. Når boligen er færdig, kan den nemt have fordoblet sin værdi.

Invester i aktier og værdipapirer

Vil du lave en god opsparing, som ikke kræver en komplet husrenovering, så kan du også vælge at investere i for eksempel aktier. Det er ikke så svært og kompliceret, som det kan lyde. Det kan være trygt at starte med at købe nogle af de ”sikre” aktier i medicinalbranchen, som ikke giver skyhøje afkast men dog afkast og ikke tab. Læs mere her.

Aktier kan fås i alle prislejer. Fra et par hundrede- til flere tusinde kroner. Derfor er det muligt at købe aktier, også selv om du ikke har en stor opsparing klar.

Invester selv eller gennem en forening

Du kan enten selv stå for at foretage dig dine investeringer. Det kræver at du bruger lidt tid på at sætte dig ind i, hvordan det foregår. Du kan også i stedet vælge at investere gennem en investeringsforening eller gennem din bank. Her har du ikke indflydelse på, hvad der investeres i, du bestemmer blot, hvor risikovillig du er i forhold til mulige tab. Høj risiko kan give de højeste afkast, hvor lav risiko giver lavere afkast, men også lav risiko for tab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *