Derfor burde du få lavet en vedligeholdelsesplan

Person arbejder med bærbar og papirer

Bor du i en lejlighed i en etageejendom, og ejer du selv din bolig, eller har du en andel i den? Så er det en god ide, at være sikker på at ejendommen bliver passet godt nok på. Passer i som forening eller beboer ikke godt nok på jeres etageejendom, så kan der komme store ekstra udgifter, hvis noget skulle gå hen og gå i stykker. Derfor bør i være opmærksomme på hvilken stand ejendommen har og hvordan i bedst muligt holder den vedlige. Det kan i med hjælp af en vedligeholdelsesplan. Læs her hvordan.

God gennemgang af den nuværende stand

I jeres vedligeholdelsesplan, vil der først og fremmest være en konklusion på ejendommens nuværende tilstand. Den er nødvendig for at kunne lave en plan for, hvordan i bedst muligt vedlige holder ejendommen. Altså hvilke ting fungerer nu, hvilke ting gør ikke og hvilke ting skal vedligeholdes før andre. Det er alt sammen godt at vide, sådan at i kan få ordnet tingene tidsnok og ikke laver noget der ikke trænger til at blive vedligeholdt. Eller endnu værre, ikke for opdaget en fejl i tide og den så udvikler sig til at blive endnu større og omkostningsfuld.

Guide til det videre forløb

Udover en grundig gennemgang af jeres ejendoms nuværende tilstand, får i selvfølgelig en udførlig guide til hvordan i bedst muligt kommer videre her fra og til det videre forløb. Denne guide vil være starten på selve jeres vedligeholdelsesplan. Herefter vil der komme en udførlig plan for vedligehold af alle de elementer der høre til jeres ejendom. I der skal derfor på ingen måde, selv holde øje med noget på ejendommen. Det er alt sammen taget med i planen og er blevet grundigt vurderet og efterset inden planen er blevet lavet. I kan derfor trygt og roligt følge planen og være sikre på at i passer rigtig godt på jeres ejendom.

Hold jeres boliger oppe i værdi

Selve jeres boliger og renovation af dem står i selv for. Derfor har det selvfølgelig en afgørende faktor for, hvor meget de er værd. Men det er også af væsentlig værdi at selve ejendommen som lighederne ligger i, tager sig godt ud når i skal sælge. Passer i derfor godt på ejendommen og sørger for at vedlige holde den, så vil jeres boliger også være nemmere at sælge og til en god pris. Vedligeholdelsesplanen har derfor også en betydning for jeres lejligheders værdi. Hvis i kun sørger for, at jeres lejligheder er super fine indvendigt og ikke at de udvendige bliver vedligeholdt, så kan det skræmme købere væk fra jeres boliger.

Ingen uforudsete renoveringer

Med en vedligeholdelsesplan slipper i også for at være bekymrede over uforudsete renoveringer. Der vil ikke komme nogen overraskelser i forhold til ejendommens tilstand og i kan som forening nemt gennemskue hvad der skal renoveres hvornår. I skal ikke være bekymrede for at renovere et sted, for at se at det havde været bedre at renovere et andet sted. Kort fortalt passer i altså rigtig godt på jeres ejendom og slipper for dumme uforudsete renoveringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *