Derfor skal du algebehandle dit tag

Hus med hvide blomster og hvidt tag

Hvorfor opstår alger? Hvad er det egentlig, alger gør? Hvad gør man, når de kommer på ens tag? Og hvorfor bør man ikke bare ignorere dem? Det kan du læse mere om i denne artikel! Bliv også klogere på, hvorfor du bør få foretaget algebehandling af tag på Sjælland.

Alger kommer med fugten

Alger elsker fugt, og derfor kan de leve rigtig godt på dit tag i Danmark, hvor der kommer meget nedbør. Algebefængtheden kan forværreres i perioder, hvor det regner rigtig meget, og så trives de desuden godt på den nordlige halvdel af taget, hvor det også er koldere. Her kan fugten nemlig beskyttes i længere tid.

Hvad gør algerne ved taget?

Når algerne bliver fodret med fugt, så optager de det gennem deres rødder og slår rødder i dine tagsten. Algerne er faktisk så stærke, at de kan ødelægge dine tagsten ved at lave revner i dem. Når der først er kommet revner i dine tagsten, så kan der virkelig komme skade på dit tag. Disse revner kan nemlig blive fyldt op med vand, når det regner, og når det så bliver frostgrader, så fryses og udvides vandet, og dette kan forårsage frostsprængninger i dine tagsten. Derudover er algerne fantastisk føde for mos, hvilket betyder, at der ofte vil komme mos på taget, når der først er alger. Dette kan give fugtdannelser, som kan resultere i råd og svamp. Det er altså vigtigt, at du får gjort noget ved dit algeproblem, hvis du gerne vil have, dit tag skal holde i mange år.

Det gør taget smukt igen

For det første så er det bare ikke særlig pænt, når et tag bliver angrebet af alger. Det klæder hverken et rødt, sort eller brunt tag, når de grønne pletter begynder at komme frem. Taget er en vigtig del af husets udseende, og hvis først taget ser slidt ud, så kan det have en betydning for helhedsindtrykket af huset. Så er det ligegyldigt, om du lige har malet eller slået græsset: Det algebefængte tag vil danne et ærgerligt blikfang.

Algebehandling af tag på Sjælland – det forlænger tagets levetid

Det er klart, at algebehandling af tag forlænger tagets levetid, når algerne kan forårsage så store skader på taget. Hvis du gerne vil have, at dit tag skal holde i mange år, så skal du altså sørge for at algebehandle, når der kommer alger på dit tag. Du kan i princippet godt selv algebehandle, men det kræver, at du køber algedræbende væsker, og det kan godt blive dyrere, end hvis du hyrer en professionel til det. Derfor bør du investere i Algebehandling af tag Sjælland.

Det er den billigste løsning for taget

Ja, det koster noget at få en algebehandling – men hvad er alternativet? Det er et nyt tag, og det koster langt flere penge, end en algebehandling i ny og næ gør. Hvis du leder efter det mest økonomiske valg, så skal du altså investere i algebehandling, når du begynder at have et algebefængt tag! Det forlænger både tagets levetid, efterlader taget flot og tilbyder samtidig den mest økonomiske løsning. Så hvis du begynder at se alger på dit tag – så tøv ikke med at bestille en algebehandling!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *