Derfor skal du skrive dig op på ventelister til andelsboligforeninger

To altaner ved siden af hinanden

Går du også og overvejer, om du skal på en venteliste til en andelsboligforening? Så kan du læse mere om, hvordan det foregår samt om fordelene i denne artikel.

Hvordan fungerer det?

Når du skriver dig op på en venteliste til en andelsbolig, så vil du få besked, når boligen bliver sat til salg. Du vil herefter – sammen med de andre på ventelisten – blive inviteret ud for at se boligen og byde på den. Hvis der er flere, der byder på boligen, så går den naturligvis til dem, ham eller hende, der står øverst på ventelisten. På den måde er det altså anciennitet, der afgør, hvem der kan få boligen.

Hvorfor ventelister til andelsboligforeninger?

Ventelister til andelsboligforeninger er blevet lavet, fordi det ses som er den mest retfærdige måde at fordele boliger på. På den måde sikrer man nemlig, at boligen ikke bare bliver givet til den, der byder højest. Hvis det var tilfældet, så ville folk med færre penge måske aldrig have mulighed for at få fingrene i en andelsbolig, og det er ikke dét, der er meningen med andelsboliger. Her er det netop meningen, at folk der ikke har mulighed for at lægge mange penge ud til en ejerbolig, også har mulighed for at få en bolig, der føles helt som deres.

Fortrinsret

I nogle tilfælde kan der være en fortrinsret, der går forud for ventelisten. Det er ofte, hvis der er tætte slægtninge, der ønsker at overtage boligen. I andre tilfælde kan det også være, at f.eks. naboen har fortrinsret til boligen uden om ventelisten. Særligt hvis købet af boligen er med henblik på at sammenlægge de to boliger.

Derfor skal du skrive dig op

Det kan tage lang tid, før man finder den rette bolig, og det kan være svært at vide, præcis hvad man skal gøre, når man er på boligjagt. Derfor er din bedste mulighed faktisk ofte at skrive dig op på en venteliste til en andelsbolig.

Ventelisten kan tage lang tid

Fra du skriver dig op på en venteliste, til du bliver tilbudt at komme ud og se en bolig, kan der gå rigtig lang tid. Du kan derfor med fordel skrive dig op på flere forskellige ventelister til forskellige andelsboliger, så du gør din boligjagt mere sikker. Det er ikke sikkert, at du får den første og den bedste, men hvis du skriver dig op til flere boliger, så kan du næsten være sikker på at få en bolig, du drømmer om.

Du er ikke forpligtet til noget

Selvom du skriver dig op på en venteliste, så betyder det ikke, at du er forpligtet til noget. Du kan sagtens springe fra, hvis der dukker noget andet op. Du kan altså derfor sagtens skrive dig op på flere ventelister på en gang. Det eneste der sker, når du skriver dig op på en venteliste, er, at du er sikret at blive tilbudt noget på et tidspunkt.

Drømmeboligen kommer ikke af sig selv

Den største grund til, at du bør skrive dig op på venteliste til en andelsbolig, det er, at din drømmebolig ikke bare kommer af sig selv. Du må selv aktivt gøre noget for at sikre, at du kan få den bolig, du drømmer om, og her er en venteliste bare en rigtig god mulighed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *