Hvordan hørelsen påvirker livskvaliteten

Hørelse

Der er mange forskellige ting i hverdagen, der kan påvirke vores livskvalitet til det bedre eller det værre. En af de ting, der har vist sig at være en af de meget afgørende komponenter i forhold til livskvaliteten er hørelsen. Hvis man er ramt af dårlig hørelse, kan dette meget vel påvirke alle andre aspekter af ens liv.

Hvorfor er hørelsen så vigtig?

Hørelsen er på samme måde som synet menneskets forbindelse til omverdenen. Hvis vi ikke kan se eller høre de ting, der foregår omkring os, kan det føles som om man er helt alene i verden og fuldstændig isoleret fra alle andre mennesker. Hvis man eksempelvis sidder til et stort selskab med mange mennesker, der griner og taler om alle mulige ting, kan man blive ramt af en enorm følelse af ensomhed, hvis man ikke kan følge med i samtalen. Når man ikke kan høre de ting, som andre mennesker siger omkring én, bliver man lynhurtigt koblet af. Mange samtaler foregår i et enormt hurtigt tempo, og det kan derfor føles som en umulig opgave at skulle finde en måde, hvorpå man kan følge med, hvis man er hørehæmmet.

Rollen som værtinde

Noget, mange kvinder igennem tiden har set som en stor stolthed er at være en god værtinde. Hvis man elsker at arrangere middage for sine venner og bekendte, hvis man er kendt for at holde de bedste fester eller hvis man er vild med at være midtpunktet i samtaler, kan tab af hørelse ende med at skabe en identitetskrise. I et sådant tilfælde er det nemlig ens selvbillede, der bliver sat på spil, fordi man på grund af sin nedsatte hørelse måske ikke kan rumme for mange mennesker i et rum, da alt for mange stemmer på alt for lidt plads nemt kan skabe en ubehagelig og uhåndgribelig uro inde i hovedet på en hørehæmmet. Hvis man mister dele af hørelsen er det nemlig en udfordring at skulle adskille lyde og ord fra hinanden, fordi der simpelthen ikke er det samme overskud og den samme kapacitet til at gøre det. Normalt og for folk, der ikke har nogen form for problemer med hørelsen, er adskillelsen af lyde en proces, der foregår helt automatisk og uden en tanke.

Der er hjælp at hente – brug Oticon tilbehør

Hvis man er blevet ramt af en høreskade eller af andre årsager har mistet dele af sin hørelse, er der heldigvis hjælp at hente. Med Oticon tilbehør til høreapparater kan man faktisk hjælpe hørelsen rigtig langt på vej med alverdens smarte og brugervenlige løsninger. Virksomheden Oticon blev opstartet allerede i 1904 og siden da har de hjulpet tusindvis af mennesker med høreproblemer til at få et liv med højere livskvalitet og bedre hørelse. Oticons mission lyder på at yde en hjælp til folk, der har lidt høretab ved bedst muligt at udnytte det potentiale, den svagthørende har. Det vil altså sige, at Oticon er en virksomhed, der har viet hele sit virke til at hjælpe folk med høreproblemer bedst muligt og til en rimelig pris, så alle kan være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *