Interessante fakta om Stockholm, Sverige

Stockholm, vores nabo til norden

Enhver dansker kender sikkert Stockholm relativt godt, i hvert fald i forhold til den almene europæiske borger eller amerikaner, som ikke helt er sikker på, hvad Stockholm overhovedet er. Men på trods af, at vi kender Stockholm godt nok til at vide, at det er Sveriges hovedstad, så er der stadig visse dele ved byen, der kan overraske dig. I denne artikel vil vi tage et kig på, hvad for nogle ting ved Stockholm der måske ville overraske den almindelige københavner, for selvom vi kender vores naboer til nord, så ved vi ikke nødvendigvis alt om dem. Så her er en liste over nogle af de ting, vi fandt interessant da vi researchede Stockholm.

Fem interessante informationer om Stockholm

  1. Stockholms ældste bygning er Riddarholm kirken, som har stået helt siden 1270 (altså over 700 år gammel nu). Det er næsten over dobbelt så gammelt som vores ældste bygninger i indre by, som ”kun” er maksimalt 370 år gamle. I vores forsvar er mange af vores bygninger dog forsvundet pga. brænd og ulykker, så det er ikke på grund af mangel på lyst til, at bevare vores bygninger, at vi har mistet dem. Stockholm vinder denne omgang.
  2. Stockholms undergrundsbane er anerkendt som verdens længste kunstgalleri. Hvis du stiller spørgsmålstegn ved hvordan en undergrundsbane kan være et kunstgalleri burde du nok slå billeder op af undergrundsbanen. Størstedelen af murene derinde er dækket af malerier, mosiak og lignende, hvilket gør selv det, at tage tog til en kunstnerisk oplevelse i sig selv. Det er noget DSB kunne lære lidt af. Hvis folk i det mindste kunne kigge på smuk kunst mens de sad i toget ville de måske ikke have det så slemt over forsinkelser.
  3. Stockholm er hjem til to forskellige UNESCO World Heritage pladser, Dottingholm og skovkirkegården.
  4. Besøger du Stockholm i juni vil du måske opleve, at det næsten aldrig er mørkt. Det er på grund af midnatssolen som sørger for, at byen altid er belyst. Det kan dog give lidt problemer med dit interne ur, men på samme tid er det også en sjov ting at opleve. Det er på mange måder ret surrealistisk.
  5. Ishockey er Stockholms ”hovedsport”, så hvis du gerne vil opleve en europæisk by der ikke dyrker fodbold i lige så høj grad som for eksempel København eller lignende er Stockholm et yderst godt valg, lidt ligesom et mini-Canada.

Det er blot fem facts om Stockholm som kunne give dig inspiration til en tur derover (eller ej hvis du er blevet skræmt væk af, hvor meget Stockholmerne egentlig har styr på deres ting). Nu til dags går flybilletter til Stockholm også for næsten ingenting, at du snildt kan tage derover for mindre end det koster at komme over til Jylland, og i mindre tid endda. Så hvis lysten kalder til at udforske en by, lidt ligesom vores egen København eller Århus, men som stadig er ret forskellig så er Stockholm måske det sikre valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *