Møbler til alle aldre

værelse

Forskellige mennesker har forskellig smag og behov. Derfor er det vigtigt at vælge den rette type møbel til sit individuelle behov. Jo ældre man bliver, jo mere har man behov for støtte til kroppen.
Mange vælger at købe en god lænestol. Det kan dog være hårdt at komme op af stolen, hvis den er for blød eller for dyb. Derfor kan en otiumstol være en god løsning, da sædet kan løfte dig op, så du nemmere kommer på benene. Flere af denne type stoler kommer også med en skammel, så du kan slappe af i benene.

Otiumstol er hverdagens hjælper

Om du er ældre eller har dårlig ryg eller ben, kan en otiumstol være en stor hjælp.
En otiumstol er en type lænestol, der kan hjælpe dig op ad sædet igen. Dette kan foregå automatisk, hvor stolen støtter dine bevægelser. Men i nogle modeller vipper stolen ved hjælp af et tryk på en fjernbetjening, så du ikke skal anstrenge ryg og ben.
En otiumstol skal også være behagelig at sidde på. Derfor har mange af dem mulighed for at rykke ryglænet tilbage, så du kommer til at ligge mere ned. Der kan tilkøbes en skammel, så man aflaster ryg og ben og kommer til at sidde endnu bedre.
Ud over det kan otiumstole tilmed have en drejesokkel. Dette kan give bedre mulighed for at komme til at sidde ved et bord, hvor man drejer kroppen hen til bordet.
Denne type stol kommer i alverdens stof og farver, så det er intet problem at finde noget, der passer til netop din indretning.
Kulturnet.dk er en hjemmeside, der guider dig i alt fra møbler til rejser.
Derinde er der også mulighed for at læse mere om otiumstole. Klik her for information om Otiumstole.

Sid rigtigt på stolen

Selvom man har en god stol, er det vigtigt at sidde rigtig på den. Disse tips kan også hjælpe til at vælge den rigtige stol til dig. Stolen må hverken være for høj eller for lang i sædet, da det kan forværre din kropsholdning.
Det vigtigste er at du kan nå jorden. Fødderne skal være fladt placeret på gulvet, når bagdelen rører det bagerste af sædet. Bagsiden af knæene må ikke røre sædekanten. Skuldrene skal være tilbage og du skal være ret i ryggen og må ikke læne dig forover. Det giver dårlig ryg.
Den bedste måde at kontrollere på om du har den rigtige holdning i ryggen, er ved at tage et sammenrullet håndklæde over lænden. Så skaber din ryg en sund kurve. Din skuldre skal også være
Hvis du vælger en otiumstol med drejesokkel, så pas på med at dreje i taljen. Drej med hele kroppen i stedet, eller brug fødderne til at dreje stolen.
Det er en god idé at skifte stilling ca. hver halve time. En måde at løse det på, er at rejse dig op. Så får du blod igennem benene og ned til fødderne.
Hvis du følger disse trin, mindsker du sandsynligheden for at få dårlig ryg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *