Shop dametøj i de royales by og kom i godt humør

To kvinder kigger på tøj i butik

I denne artikel guider vi dig til at skabe den perfekte shoppedag i Roskilde, hvor shopping, der løfter humøret, dejlig mad med lokale råvarer og et museumsbesøg ved Roskilde Fjord vil være vejen frem til at opnå dit nye og inspirerende look.

Vær royal for en dag

Selvom det som regel kun er konger og dronninger, der går i store gevandter og smykker sig med diademer, konge – og dronningekroner og overdådige kjoler, er der i Roskilde mulighed for at få følelsen af noget royalt alligevel. Roskilde er ikke bare en by, der bugner af tøjbutikker men også byen med den UNESCO erklærede domkirke. Roskilde Domkirke er det hellige hus for mange af Danmarks historiske konger og dronninger, der ligger begravet her. Her kan man gå på opdagelse før shoppeturen og opleve Dronning Margrethe den 1 og hendes marmorsarkofag. Man kan også opleve vores meget kendte Kong Christian den fjerde, der mistede et øje i krigen mod svenskerne. Hans tøjstil var noget lidt andet, end vi ser mænd klæde sig i dag, og hvem ved, måske kan man blive inspireret af disse stolte heltes og heltinders tøjstil?

Shop i gågaden, på Ro´s Torv eller i museumsbutik

Har man planlagt at shoppe dametøj Roskilde, kan man enten vælge at shoppe i de butikker, der ligger i gågaden eller på Ro´s torv. Det kommer lidt an på vejret og humøret, hvor man foretrækker at spendere sine tøjpenge. Hvis det er godt vejr, er det en hyggelig oplevelse at slentre ned ad gågaden, hvor der findes et væld af spændende tøjbutikker, og hvor man samtidig passerer cafeer og restauranter, hvor man kan stille sulten undervejs. Det er også værd at anbefale, at man aflægger museumsbutikken på Vikingeskibsmuseet et besøg. Her finder man tøj såsom sweatre, silkeskjorter, uldvanter og halstørklæder i den fineste og højeste kvalitet, som vil passe godt til den kvalitetsbevidste kvinde, der gerne vil udstråle noget lækkert og unikt.

Kom i godt humør af shoppingen

Har man sat sig for at gøre en dejlig dag ud af shoppeoplevelsen, er der rig mulighed for at kombinere shoppingen med et dejligt sted at spise. På Pipers Hus i Byparken har man udsigt ud over Roskilde Fjord, hvor man kan følge med i de rekonstruerede vikingeskibes sejlads for råsejl og det øvrige liv ved fjorden. Her serveres lækker dansk mad som smørrebrød og varme retter. Et andet dejligt sted med fjordudsigt er restaurant Snekken i Roskilde Havn. Her sidder man med et smukt kig til fjorden, hvor man samtidig kan nyde lækker og veltilberedt gourmetmad med lokale råvarer. Sådanne måltider, der går hånd i hånd med en flot udsigt, er kun til at komme i godt humør af.

Få et nyt look ved at købe dametøj i Roskilde

Har man sat hele dagen af til at shoppe dametøj i Roskilde, er det nu, man kan skabe et nyt look til sig selv. En lækker sweater fra Vikingeskibsmuseets butik er for eksempel et unikt valg, hvis man gerne vil udvise ånd i sit tøjvalg. I samme forbindelse kan man jo altid se til de 1000 år gamle vikingeskibe, der sikkert vil synes om din nye sweater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *