Sko er ikke bare sko

sko

Der er en grund til, at kvinder har så mange sko. Det er nemlig ikke bare sko. Hele deres identitet kan måles på deres sko. Hvor dyre er de? Hvilket mærke er det? Hvor er de købt? Der er ingen tvivl, om sko fylder mere på kvindehylden end på mandehylden, og det er er vigtigt for modeskaberne at fange kvindernes opmærksomhed.

Carrie Bradshaw. Hvis navnet ikke siger dig noget, så har du ikke set Sex and the City. Skribenten Carrie Bradshaw, som sammen med sine veninder i serien, er med til at sætte moden i New York. Men ikke bare New York. For alle kvinder vil have de sko, som Carrie Bradshaw har på! Manolo Blahnik, Christian Louboutin og hvad de ellers hedder. Serien og i særdeleshed Carrie Bradshaw fik stor indvirken på modebilledet og på, hvad der blev solgt i butikkerne i dag. Det gør det i øvrigt stadig, selv om serien ikke længere er på skærmen.

Men ikke desto mindre er det et godt eksempel på, hvordan kvinder ser skomode. De spejler sig i dem og får den øjeblikkeligt bedre med sig selv, når de har nogle sko/støvler på, som de bare må have. Det bringer en lykke frem i dem, som intet andet. Nok har de måske mangler kjoler og meget makeup, men intet kan måle sig mere med sko! Hvis man som mand ikke kan se det, så skal man have briller. Faktisk bør man ikke fri med en ring. Hvis man for alvor vil have nøglen til en kvindes hjerte, så skal man fri med sko. Dyre sko. Kendte sko. Mærkevarer. Og når jeg siger sko, så taler jeg sko, støvler, pumps, højhælede, stilletter og hele porteføljen.

Sko, sko og endnu flere af dem

Der er forskel på, når mænd og kvinder vælger sko. Mænd vil gerne have noget, der er behageligt, men det må selvfølgelig også godt se lidt godt ud. Det er der en stigende tendens til i hvert fald. Og der bliver virkelig også fokuseret på design hos mænd i dag! Men når kvinder skal vælge, er det helt andre tanker, der ligger bag. Det kan godt være en lang proces, som starter et halv år tidligere. En eller anden kendt har dem på i en film. Der tjekkes på nettet. Der holdes øje med tilbud. De skal måske bestilles hjem fra nettet. Der er mange ting, der ligger bag – ikke mindst den gevinst det er at få de her sko, man bare må eje! Koste, hvad det koste må!

Når det endelig lykkes at få dem hjem, så er belønningen stor. Kort, men stor. For i det øjeblik at de er gået til, og de er blevet luftet en gang eller to i byen, så skal der nye til. Og så starter processen igen. Heldigvis er der altid nogle sko for enhver smag, og alt kan findes rundt omkring i butikkerne eller på nettet. Men sko vil aldrig bare være sko, man går i. De er ens identitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *